“Tek kurtuluş yolu Kur'an'dan geçiyor”

Özel hafızlık merasimi programında konuşan bölgenin âlim ve kanaat önderlerinden Molla Beşir Varol, tek kurtuluş yolunun Kur'an'dan geçtiğine vurgu yaptı.

Yayın: 02 Ocak 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 02.01.2019 16:42:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Varol, "Kur'an kâinatın Rabbi olan Allah'ın (celle celeluhu) kitabıdır. Bu kitap kâinatın Rabbinden huzur ve saadetimiz için gönderilmiş. Bu kitap, salih amel işleyen Müslümanlara müjdecidir. Salih ameller işlemeyen ve Kur'an-ı Kerim'e göre hareket etmeyen insanlar, Kur'an-ı Kerim'den istifade edemezler. Kur'an ile amel etmeyenler ne dünyada ne de ahirette istifade edebilecekler. Kur'an-ı Kerim, Müslümanlara müjde vererek ahirette çok büyük bir ücretin olduğunu bildiriyor. Bunun için Rabbimizin kitabına sahip çıkmalıyız. Ellerimizi ilahi zincirlerden bırakmamalıyız. İlahi zincire tutunduğumuz zaman dünyada da felaket ve afetlerden kurtuluruz. Rabbimizin kitabına sahip çıkmazsak bizi kurtaracak bir şey olmayacak" dedi.

"ÇOCUKLARINI EĞİTMEYENLERDEN DAVACI OLUNACAK"

Ebeveynlerin çocuklarının eğitimine önem vermeleri gerektiğine dikkat çeken Varol, çocuklarını okutmayıp hafızlık kurslarına, ilim medreselerine göndermeyenlere Allah’ın Peygamberinin davacı olacağını aktardı. Varol, "Allah’ın (celle celaluhu) Peygamberi müminlere şefaatçidir. Ama Kur'an'a sırtını dönen insanlar Kur'an-ı Kerim'i önemli görmeyip yüzlerini Kur'an'dan çevirip, okumayan ve çocuklarını okutmayanlara kıyamet günü Allah’ın (celle celaluhu) Peygamberi, üzerlerine davacı olacak. Peygamber Efendimiz, 'Ya Rabbi! Bu insanlar dinini takip etmediler, kitabını okumadılar, hak ve adaletten sapıp kâfir, zalim ve kötüleri takip ettiler. Ya Rabbi onları sana teslim ediyorum.' diyor. Şefkat Peygamberi bize davacı olursa huzur kalmaz. Çocuklarımızı okutmasak, Kur'an derslerine, İslami medreselere göndermesek, İslam terbiyesiyle büyütmesek, bu çocuklar nasıl hak ve hakikati tanırlar. Nasıl İslam'ı tanıyacaklar! Bu çocuklar, kâfir ve kötüleri takip edecekler ve sonunda kötü olacaklar. Hem dünyada bu çocukların vebali anne babaların boynundadır. Hem de ahirette anne babalarına davacı olacaklar. Çocuklar, 'Ya Rabbi biz, çocuktuk, bilmiyorduk ama anne babamız senin yolunda gitmemizi sağlamadılar' diyecekler." ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.