Taş saksılara çiçek yerine soğan ektiler

Kozluk’ta Çarşı merkezinde bulunan esnaflar orta refüjde bulunan taş saksılara bu yıl çiçek yerine şehrin simgesi olan soğan ekti.

Yaşam Yayın: 22 Nisan 2018 - Pazar - Güncelleme: 22.04.2018 13:44:54
Editör -
Okuma Süresi: 50 sn.
Google News

Kozluk çarşı merkezinde araç geçişleri için bırakılan içi boş dikdörtgen taşlara esnaflar, geçen yıllardan farklı olarak saksılara bu yıl çiçek yerine soğan ekerek caddelerini süslediler. Soğan süslemesiyle farklı bir görünüm kazanan cadde ise vatandaşların ilgisini çekiyor. Farklılık oluşturmak için bu yıl şehirlerinin simgesi olan soğan ektiklerini ve ilçe sakinleri tarafından ilgiyle karşılandığını belirten esnaflar, soğanların caddelerine farklı görünüm verdiğini belirttiler. Ekilmiş dizili soğanları her gün sulayan esnaflardan Sabri Çelik, "Soğan Garzan bölgesinin yani Kozluk’taki Ğerzilerin simgesi gibidir. Ğerziler, soğanı sevdiği için soğan ektikten sonra bu caddeye de kendi aramızda 'Ğerzi Sokağı' demeye başladık. Soğan caddeye farklı bir süs kazandırdı” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.