Tarihi eserler turizme katkı sağlayacak

Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesindeki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Gündem Yayın: 10 Haziran 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 10.06.2019 15:39:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'ın tarihi Hasankeyf ilçesindeki Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalacak eserleri korumaya yönelik düzenlenen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Batman'ın Hasankeyf ilçesinde çok sayıda tarihi eserin koruma altına alındığı, bunun turizme büyük katkı sağlayacağı belirtildi. 12 yıl önce Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Ilısu Barajı ve hidroelektrik santrali sebebiyle sular altında kalacak bazı eserler taşınırken, bazısı da yerinde korunuyor. Bu kapsamda Ulucami, Osmanlı Mescidi, Büyük Saray, Küçük Saray, Büyük Türbe, İç kale Mezarlığı ve Türbe olmak üzere tarihi eserler koruma altına alınıyor. DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü, sular altında kalacak olması nedeniyle koruma altına alınan eserlerin, yapılacak yüzer limanla birlikte teknelerle, yatlarla ziyaret edilerek turizme büyük katkı sağlayacağını belirtti. DSİ Ilısu Projesi 16. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan  açıklamada şu görüşlere yer verildi : "Yukarı Hasankeyf Antik Kenti'nin güçlendirme çalışmaları hızla devam ediyor. Bu kapsamda Geogrid imalatı da yapılmaktadır. Bu çalışmaların tamamlanması ile Yukarı Hasankeyf'te bulunan başta Ulucami, Osmanlı Mescidi, Büyük Saray, Küçük Saray, Büyük Türbe, İç kale Mezarlığı ve Türbe olmak üzere tarihi eserler koruma altına alınacak, yapılacak olan yüzer limanla birlikte teknelerle, yatlarla ziyaret edilerek turizme büyük katkı sağlanacaktır."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.