Tarihi eserler ayağa kaldırılacak

Batman merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıre Köprüsünde incelemelerde bulunan Vali Ahmet Deniz, "Tarihi eserlerimizi ayağa kaldırıyoruz" dedi.

Yaşam Yayın: 12 Ağustos 2018 - Pazar - Güncelleme: 12.08.2018 00:52:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Batman sınırları içerisinde bulunan Gercüş Hükümet Konağı, Kozluk ilçesinde bulunan Hazo Kalesi, İbrahim Bey ve Hıdır Bey Camisi, Beşiri ilçesinde bulunan Mor Kiryakus Manastırı ve merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıra Köprüsü restore edilerek, ayağa kaldırılıyor. Vali Ahmet Deniz, Batman merkeze bağlı Bıçakçı köyünde bulunan tarihi Perpıre Köprüsünde incelemelerde bulundu. İncelemeler sırasında Vali Deniz'e; İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ile Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili  İhsan Aslanlı eşlik etti. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından köprünün tüm ayakları çıkartılıp güçlendirmesi ve restorasyon çalışmaları tamamlanarak, yaya trafiğine açılacak köprüde incelemelerde bulunan Vali Deniz yetkililerden yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

"GERCÜŞ HÜKÜMET KONAĞI RESTORE EDİLECEK"

Gercüş ilçesinde bulunan tarihi Hükümet Konağı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından proje çalışmaları tamamlanarak ihale aşamasına getirildiği bilgisini paylaşan Vali Deniz, konağın restore edileceğini belirtti. Vali Deniz, Dicle Kalkınma Ajansı katkılarıyla Kozluk Belediyesi tarafından restore edilen Hazo Kalesi'nin de ziyaret açıldığını söyledi. Kozluk ilçesinde bulunan İbrahim Bey Camisi, İl Özel İdaresi tarafından yürütülen proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon işlemlerine başlanacağını ifade eden Deniz, Hıdır Bey Camisinin ise Kozluk Belediyesi meclisi kararı ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devri yapılmak üzere çalışmalarının başlatıldığını kaydetti. Vali Deniz, devir işlemleri tamamlandıktan sonra Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından tarihi camilerin restorasyon çalışmalarına başlanacağını aktardı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.