Tanrıseven’in fotoğrafı mülkiye koridorlarında

Giresun Vali Yardımcılığı görevini yürüten Batmanlı bürokrat Hasan Tanrıseven’in 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi iken dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i ziyaretinde çekilen fotoğrafı, fakültenin tarihinin yer aldığı koridora asıldı.

Gündem Yayın: 08 Temmuz 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 08.07.2020 11:44:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Giresun Vali Yardımcılığı görevini yürüten Batmanlı bürokrat Hasan Tanrıseven’in 1994 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencisi iken dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i ziyaretinde çekilen fotoğrafı, fakültenin tarihinin yer aldığı koridora asıldı. Duygularını sosyal medya hesabından paylaşın Tanrıseven, “Yeni aldığım haberle çok duygulandım. 1994 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesinde (Mülkiye) öğrenciyken, Mülkiye Hür Düşünce Kulübü adlı öğrenci topluluğu başkanıydım. Fakültede birçok etkinlik yaptık. Mezun olmadan da Sayın Cumhurbaşkanından randevu istedim. Talebimiz kabul edilince Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel, beni ve öğrenci arkadaşlarımı resmi heyet olarak kabul etti. Çankaya Köşkünde gerçekleşen ziyarette, Hür Düşünce Kulübü Başkanı olarak çalışmalarımızı anlattım ve Cumhurbaşkanımıza teşekkür ettim. Şüphesiz Üniversite öğrencileri olarak devletin yüksek katındaki bu kabul bizim için büyük bir onurdu. 1859 yılında kurulan Mülkiye’nin koridorlarında Fakültenin kuruluşundan bugüne kadarki tarihine ilişkin fotoğraflar yer alıyor. Kimi 100 yıllık, kimi daha eski. Bu hafta, Cumhurbaşkanının bizi kabulüne dair iki fotoğrafımız Mülkiye Koridorlarına asılmış. Gözümde o günler bir film karesi gibi yeniden canlandı. Üniversite eğitimi, yüksek lisans ve doktora eğitimi sırasında 16 yılım Mülkiye koridorlarında geçti. Bugün Mülkiye koridorlarında, Fakültenin tarihine ilişkin resimlerin arasında bizim de resmimizin yer alması beni çok mutlu etti. Hayatta iken bize bu onuru layık gören Fakülte yönetimine de teşekkür ediyorum. Gerçekten de müthiş bir duygu” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.