‘Talasemi taşıyıcılığı bulaşıcı değildir’

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, talasaminin dünyada ve Türkiye’de sıklıkla görülen, önlenebilir kalıtsal kan hastalığı olduğunu söyledi.

Sağlık Yayın: 08 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 08.05.2019 17:48:01
Editör -
Okuma Süresi: 46 sn.
Google News

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, talasaminin dünyada ve Türkiye’de sıklıkla görülen, önlenebilir kalıtsal kan hastalığı olduğunu söyledi. Pamukçu, "8 Mayıs Dünya Talasemi Günü" münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı. Talasemi hastalığının bulaşıcı olmadığını belirten Pamukçu, “Halk arasında Akdeniz Anemisi olarak geçen Talasami dünyada ve ülkemizde sıklıkla görülen, önlenebilir kalıtsal kan hastalığıdır. Talasemi’in çeşitli tipleri anne ya da babadan genler yoluyla çocuğa aktarılır. Talasemi taşıyıcılığı bulaşıcı değildir. Temasla ya da başka bir şekilde bulaşmaz, evliliğe engel değildir. Taşıyıcı çiftler, prenatal (gebelik öncesi) tanı yöntemleri kullanarak sağlıklı bir bebek sahibi olabilirler” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.