TALASEMİ GÜNÜ MESAJI

Batman Belediyesi Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, 8 Mayıs Dünya Talasemi Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Yaşam Yayın: 07 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 07.05.2019 15:57:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kalıtsal bir kan hastalığı olan Akdeniz Anemisi’nin yaygın ifadeyle Talasemi olarak bilindiğini ifade eden Eş Başkanlar, bu hastalığın dünyada Akdeniz’i de içine alan Ortadoğu ülkelerinde sık görülen bir hastalık olduğuna dikkat çektiler.

Genetik geçişli bir hastalık olan Talasemi’nin bölgede akraba evliliklerine bağlı olarak yaygınlaşmaması ve gelecek nesillerin sağlığının korunması gerektiğine vurgu yapan Eş Başkanlar, bu nedenle belediyede yapılan resmi evlilik işlemleri öncesinde Talasemi testi istendiğini belirterek Talasemi’nin yaygınlaşmaması için tedbir alınmaya çalışıldığını ifade etti.

Hastalıkla ilgili farkındalık oluşturmak için her yıl 8 Mayıs’ın “Dünya Talasemi Günü” olarak kutlandığını hatırlatan Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz şöyle devam etti: “Hastalığın gündemde tutularak halkımızın bilinçlendirilmesi, eğitilmesi, evlilik öncesi tarama ile tanı testlerinin yapılarak önlenebilir hastalık için gerekli adımların atılması ve bu konularda hassasiyet oluşturulması gerekmektedir. Bu vesile ile tüm Talasemi hastalarımıza sağlıklı bir ömür dileriz”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.