Suriyeli ailenin yürek burkan dramı

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman’da derme çatma yıkık bir evde yaşayan 6 nüfuslu ailenin yaşam mücadelesi yürekleri burktu.

Gündem Yayın: 20 Ocak 2019 - Pazar - Güncelleme: 20.01.2019 13:29:45
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman’da derme çatma yıkık bir evde yaşayan 6 nüfuslu ailenin yaşam mücadelesi yürekleri burktu.Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak sığındıkları Batman’da derme çatma yıkık bir evde yaşayan 6 nüfuslu ailenin yaşam mücadelesi yürekleri burktu. Karşıyaka Mahallesinde ikamet eden Hamit Muhammed ailesi, yetkililerden ve hayırseverlerden yardım bekliyor. Yaklaşık 7 önce Batman’a gelen 4 çocuk annesi Dilan Kupti, imkânsızlıktan dolayı bu şekilde yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi. Kupti, eşi Hamit Muhammed’in sakat oluğundan dolayı çalışamadığını ve bundan dolayı durumlarının daha da kötü olduğunu belirtti.

“MUHTAÇLARIN DRAMINA SESSİZ KALMAYALIM”

Batman İnsani Yardım Eğitim ve Kültür Derneği (Batman Umut Kervanı), Suriyeli ailenin durumunu yerinde tespit ettikten sonra imkânları ölçüsünde aileye yardımda bulundu. Batman Umut Kervanı Genel Sekreteri Faysal Rüzgar, “Karşıyaka Mahallesinde ikamet eden Hamit Muhammed adlı 4 çocuklu Suriyeli perişan bir aile olduğunu gördük. Yapılan inceleme neticesinde, ailenin elektrik borcunu ödemediğinden elektriği kesilmiş olup, sularının kesildiğini, su ihtiyaçlarının mahalle sakinlerinden temin ettiklerini, pencere camlarının kırık, kendilerini ısıtabilecek hiçbir şeylerinin olmadığını, üzerine oturabilecek herhangi bir halı ve yiyebilecek bir malzemenin olmadığını tespit ettik. Bu çaresiz Suriyeli aile için imkânlarımız dâhilin de battaniye, halı, gıda malzemesi, kırmızı et ve bir miktar nakdi olmak üzere yardımlarımızı ulaştırdık. Bu aileye yaptığımız yardımlar belli bir süreye kadar ihtiyaçlarını karşılamaya yetecektir” dedi.

“EŞİM SAKAT OLDUĞUNDAN BİR İŞ YAPAMIYOR”

Yaşadıkları yürek burkan dramı anlatan Dilan Kupti, yetkililere ve hayırseverlere seslendi. Kupti, “Halimizi görüyorsunuz. Eşim sakat olduğundan bir iş yapamıyor. Birçok kişi gelip durumumuzu yerinde gördü, ancak kimse bize yardımcı olmadı. Bugün bu kardeşlerimiz az da olsa bize yardımda bulundular. Allah hayırlarını kabul etsin. Her daim işleri iyi olsun. Bizim öncelikli ihtiyacımız yaşamımızı sürdürebilecek bir evdir. Bu evde yaşamak zor, evin pencereleri bile yok. Bunun yanında elektriğimiz ve suyumuz da yok. 4 küçük çocuğum var. Eşim çalışamıyor. Devletten destek bekliyoruz. Küçük çocuklarımın süt, bez ve giyecekleri yok. Bize yardım etmek isteyenler öncelikle çocuklarımıza yardım etinler” şeklinde konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.