SU İÇMENİN FAYDALARI

Uygun miktarda tükettiğimiz sular kalp ve böbrek sağlığı açısından çok önem taşımaktadır.

Sağlık Yayın: 20 Haziran 2019 - Perşembe - Güncelleme: 20.06.2019 18:03:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 İnsanların çoğu iş yoğunluğu sebebiyle su içmek yerine başka içecekler içmektedirler, oysa su hayattır, suyun yerini hiç bir içecek alamaz. Su az tüketildiği zaman başta böbrekler olmak üzere akciğer ve kalp rahatsızlıkları ile birlikte vücudun dengesini bozulur.

SUYUN HAYATIMIZDAKİ ÖNEMİ

Su tüketilmediği zaman iç organlarla beraber, ciltte kuruluk, hazımsızlık kilo artışı, baş ağrılarına neden olmaktadır. Su hayati önem taşımaktadır. Canlılar yemek yemeden günlerce yaşayabilirler ama su olmadan bir gün bile yaşayamazlar, su vücutta en çok böbrekleri etkilemektedir. Böbrekler vücut için çok önemlidirler suda böbreklerin vücutta düzenli işlemlerini yapması için önemlidir. Hayati fonksiyonlar taşıyan su günde en az 1veya 2 litre tüketilmelidir. Su canlıların yaşam kaynaklarını oluşturmaktadır. Su her zaman hayati önem taşımaktadır, su içmek için susamayı beklemeyin, sürekli aralıklarla su içip vücuda gerekli su ihtiyacın ı karşılayın. Susuzluğunuzu gidermek için kola, kahve, çay suyun yerini tutmazlar. Su kalorisi ve asidi olmayan doğal hayati bir kaynaktır.

Hayatımızda önemli bir yere sahip olan su mutlaka yeteri miktarda tüketilmelidir. Vücuttaki zararlı toksinlerin vücut dışına atılmasına su yardımcı olmaktadır. Suyun o kadar faydaları var ki anlatılmakla olmaz, canlıların yaşam kaynağı olan su her hastalığın tedavisidir, tabi ki yeteri miktarda alındığı zaman vücut için önem taşımaktadır. Su içmeyi unutmamak lazım sürekli hatırlanmalıdır, yemeklerden önce ve sonra su içtiğiniz zaman hazmı kolaylaştırmaktadır.

 

  Uzm. Dr. M. Fadıl EDEBALI

          İç Hastalıkları

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.