Sokak hayvanlarına yeni yaşam alanı

Batman Belediyesinin, sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Hasankeyf yolu üzerinde yaptığı yeni belediye hayvan barınağı hizmete başladı.

Yaşam Yayın: 28 Temmuz 2019 - Pazar - Güncelleme: 28.07.2019 13:59:13
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesinin, sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Hasankeyf yolu üzerinde yaptığı yeni belediye hayvan barınağı hizmete başladı. Sokak hayvanlarının bakım, tedavi ve ihtiyaçları için Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan belediye hayvan barınağını Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Şehriban Aydın, Mehmet Salih Çetinkaya ile Belediye Fen, Veterinerlik İşleri  ile Park ve Bahçeler Müdürleri eşlik etti. Daha önce Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Belediye Makine İkmal sahası içerisinde hayvanların bakım ve tedavilerinin yapıldığı belediye hayvan barınağı, fiziki koşulların yetersizliği sonucu yeni yerine taşındı. Fiziki çalışmalarının tamamlandığı, parke taşı serim çalışmalarının da bitme aşamasına geldiği Belediye hayvan barınağı hakkında birim müdürlerinden bilgi alan Eş Başkanlar Dr. Demir ve Korkmaz, barınağın peyzaj çalışmalarının da bir an önce yapılması için çalışmaların hızlandırılmasını istedi. Barınaktaki hayvanların en iyi koşullarda misafir edilmesi, mevsimsel koşullardan etkilenmemesi için barınakta her türlü tedbirin alınması konusunda talimatlar veren Belediye Eş Başkanları, “Sokak hayvanları bizlere emanet. Barınakta misafir ettiğimiz canlıların sağlığı için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Burası bir barınaktan çok sokak hayvanları için bir yaşam alanı olacak. Sadece kafeslere tıkılıp kalmayacaklar. Dinlenecekleri, gezecekleri ve yavrularının oyun oynayabilecekleri geniş alanlar oluşturacağız” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.