‘Soba zehirlenmesine karşı dikkatli olalım’

Batman SAĞ-ÇEV Başkanı Sıtkı Güneş, kış aylarında sık yaşanan karbon monoksit zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu.

Gündem Yayın: 18 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 18.12.2019 17:01:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Sağlık ve Çevrecilik Derneği (SAĞ-ÇEV) Başkanı Sıtkı Güneş, kış aylarında yaşanan soba zehirlenmelerine karşı uyarılarda bulundu. Vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Güneş, özellikle soba ve baca temizliğinin sık sık yapılması gerektiğini söyledi. Rüzgârlı havalarda sobanın yakılmaması gerektiğini vurgulayan Güneş, “Havaların soğuması nedeniyle kömür ve odun sobalarında karbon monoksit zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması için vatandaşlarımıza uyulması gereken kuralları söylemek istiyorum. Odun, kömür ve gazyağı gibi organik yakıtların tam olarak yanmaması sonucu zehirlenmeler oluşur. Özellikle sobaların ve boruların yıllık temizliklerinin yapılması gerekir. Bacaların temizlenmesi ve bacaların açık olup olmadığını kontrol etmek gerekir. Sobaları yaktığımız zaman el ve yüz yanıklarına karşı özellikle tiner ve benzin ile yakmayalım ki yanıklar oluşmasın. Rüzgârlı havalarda sobaları yakmayalım, geceleri yatıldığı zaman sobaları kontrol edip kömür ve odunların yandığını kontrol edelim. Sürekli olarak odalarımızı havalandıralım” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.