Siyer Sınavına yoğun başvuru

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan Siyer Sınavına Batman’da başvurular yoğun bir şekilde devam ederken, platform yetkilileri, herkese "kaybedeni olmayan" sınava kaydolma çağrısında bulundu.

Gündem Yayın: 31 Aralık 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 31.12.2018 12:19:47
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenecek olan Siyer Sınavına Batman’da başvurular yoğun bir şekilde devam ederken, platform yetkilileri, herkese "kaybedeni olmayan" sınava kaydolma çağrısında bulundu. Sınavda dereceye giren 5 kişiye Umre ödülünün yanı sıra 2 bin çeşit hediyelerin de verileceği Siyer Sınavı ile ilgili açıklamalarda bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın, Peygamber sevdalısı halka yönelik her sene tertipledikleri ödüllü siyer sınavının 8'incisini 17 Şubat’ta düzenleyeceklerini söyledi. Siyer sınavlarını düzenlemelerindeki amaçlarının çocuklara, gençlere, halka Peygamber Efendimizi, O’nun örnek yaşamını anlatmak, Peygamberimizin kurtuluşa götüren yolu konusunda halkı bilgilendirmek olduğunu vurgulayan Aydın, "Bugün insanlık büyük bir buhran içinde bocalamakta, dünyadaki ahlaki yozlaşma Müslümanların da geleceğini tehdit etmektedir. Günümüzde hâkim olan Batı uygarlığı insanlara felaket, mutsuzluk, yozlaşma, ahlaki buhran, anarşi, zulüm getirmekten başka bir şey yapmamıştır. Dünya halkları ile İslam ümmeti bir kurtuluş yolu aramaktadır. Kurtuluş ve mutluluğun yolu Peygamberimize yönelmekten, O’nun ahlakını örnek almaktan geçmektedir. Biz düzenlediğimiz siyer sınavlarıyla bu sürece katkı sağlamak, halkımızı Peygamberimizle buluşturmak istemekteyiz" dedi.

"SINAV DÖRT KATEGORİDE YAPILACAK"

Batman’da sınav kayıtlarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ifade eden Aydın, "Bu yıl da 'O'nu Oku O'nu Yaşa' temasıyla Türkiye geneli Umre ve 2 bin ödüllü 2019 Siyer Sınavımızı dört kategoride yapacağız inşallah. Dördüncü ve beşinci sınıf öğrencilerimize yönelik birinci kategori kitabımız Feyzullah Zerey’in 'En Güzel Örnek Hazreti Muhammed (Sallallahu aleyhi vesellem)'; 6, 7 ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik ikinci kategori kitabımız Mehmet Ali Gönül’ün 'Sevgili Peygamberimiz' adlı kitapları olacaktır. Yine lise öğrencileri (9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar ile örgün eğitimde okumayıp 2001 ve sonrası doğumlu olanlara yönelik 3'üncü kategori kitabımız İdris Şimşek'in 'Hazreti Muhammed'i Tanımak' adlı kitaptır. Belirtilen eğitim durumları dışında kalanlara yönelik 4'üncü kategori kitabımız Hüseyin Yıldız’ın 'Resul-i Ekrem' adlı eserleri olacaktır" diye konuştu.

"UMRE İLE 2 BİN TL ÖDÜL VERİLECEK"

Sınavda dereceye girenlere birçok ödül verileceğini aktaran Aydın, sözlerine şöyle devam etti: "Her dört kategori için isimlerini verdiğimiz kitaplarımızı http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com sitelerimizde isteyen okuyucularımızın faydalanması için sesli bir şekilde yayınlamış bulunmaktayız. Arzulayan kardeşlerimiz bu dört kitabı bu sitelerimize girerek sesli dinleyebilirler ve indirebilirler. Bu yıl da sınavımızı kazanan kardeşlerimize birçok ödülümüz olacak. Türkiye geneli dereceye girecek ilk 5 kardeşimizi Umreye göndereceğiz. Dereceye giren diğer kardeşlerimizi dizüstü bilgisayarlar, tam, yarım ve çeyrek altınlar, siyer kitap setleri, tabletler, bisikletler, sırt çantaları, taşınabilir şarj cihazı, flaş bellek ve daha birçok hediye ile 2 bin ödül bekliyor. Sınavımıza son başvuru tarihi 3 Şubat 2019, Sınav Tarihi ise 17 Şubat 2019 Pazar günüdür. Saat 11.00'da başlayacak sınavımız için detaylı bilgi almak isteyen kardeşlerimiz http://www.peygambersevdalilari.com ve http://www.siyersinavi.com adreslerine başvurabilirler."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.