Siirt çevreyoluna üst geçit istiyorlar

Bir çok kişinin hayatını kaybetmesine ve yaralanmasına neden olan Siirt çevreyolu için vatandaşlar üst geçit yapılması çağrısında bulundu.

Yaşam Yayın: 11 Haziran 2019 - Salı - Güncelleme: 11.06.2019 17:00:32
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Henüz birkaç gün önce Siirt çevreyolunda bisikletiyle seyir halinde olan 13 yaşındaki Şahir Uysal, panelvan tipi bir aracın çarpması sonucu ağır yaralanmış ve Bölge Devlet hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Çevreyoluna bir an önce üst geçit yapılması için yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, aksi halde yolun can almaya devam edeceğini belirttiler.  Esnaflarından İbrahim Ayayna, 20 yıldır esnaflık yaptığını belirterek, “İnsanlar karşıda bulunan, camiye, markete ya da durağa  gitmekte zorluk yaşıyorlar. Yaya geçişler var ama her yaya geçişi arasındaki mesafe 400-500 metreyi buluyor. Yaşlılar  var, hastalar var, çoluk- çocuk var. O yüzden acil olarak ve muhakkak üst geçit lazım” dedi. Belde mahallesi, TPAO Bulvarı üzerinde oto yıkamacılık yapan Hasan Gökmen, “5-6 ay önce bir kadın ve 4 ay önce de 20 yaşında bir genç karşıya geçerken araba çarpması sonucu hayatlarını kaybettiler. En son da 13 yaşında fırında çalışan bir çocuk bisikletiyle seyir halindeyken bir arabanın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Önlem alınmazsa Allah korusun yeni can kayıpları kaçınılmazdır. Biz acilen çevreyoluna üt geçit inşa edilmesini istiyoruz. Hatta bir değil, birkaç tane" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.