‘Şiddet olayı son bulmalı’

Batman'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya tepki gösteren Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, bir an önce sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi.

Gündem Yayın: 30 Temmuz 2019 - Salı - Güncelleme: 30.07.2019 16:07:46
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman'da sağlık çalışanlarına yönelik saldırıya tepki gösteren Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, bir an önce sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, yazılı açıklama yaparak, Batman Bölge Devlet Hastanesinde görev yapan 5 hemşire ile güvenlik personelinin, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramasına tepi gösterdi. Yalçın, bir an önce sağlıkta şiddete yönelik kalıcı ve etkin tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Sağlık çalışanlarının ağır iş yükü ve çalışma koşullarının yanı sıra sağlık hizmeti sunumunda birçok kez şiddetle karşı karşıya kaldığını belirten Yalçın, sözlü, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarından kaynaklanan sorunların yanı sıra her an şiddete maruz kalma korkusuyla tükenmişlik sendromu yaşadıklarını kaydetti. Bölge Devlet Hastanesinde; ameliyathane, kan alma, ortopedi servislerinde görev yapan sağlık çalışanları ile yataklı servis önünde görev yapan güvenlik görevlisine yapılan sözlü ve fiziksel saldırıları kınadıklarını dile getiren Yalçın, bu tür şiddet olayların artık son bulmasını istediklerini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.