‘SGK Çalışanlarına uzmanlık verilmeli’

Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası ile ilgili yazılı açıklama yayımlayan Batman Büro Memur-Sen Şube Başkanı Hüseyin Şansi, “Tüm personele kurum içinde açılacak uzmanlık ve uzman yardımcılığı sınavları ile bu kadrolar verilmeli.

Gündem Yayın: 15 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 15.05.2019 18:15:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sosyal Güvenlik Kurumu Haftası ile ilgili yazılı açıklama yayımlayan Batman Büro Memur-Sen Şube Başkanı Hüseyin Şansi, “Tüm personele kurum içinde açılacak uzmanlık ve uzman yardımcılığı sınavları ile bu kadrolar verilmeli. Uluslar arası standartlarda belirlenmiş sayıda her vatandaş için bir Sosyal Güvenlik Uzmanı tahsis edilmelidir” dedi. Şansi, “SGK’da görev yapan memurlar; prim tahsilat, icra, emeklilik, sigorta tescil, genel sağlık sigortası ve geçici iş göremezlik işlemleri ile burada sayamadığımız binlerce kalem işi, mevzuata uygun olarak yapmaya çalışmaktadır.  Öte yandan; ortalama iki yılda bir çıkan af yasaları (yapılandırma) SGK’da seferberlik anlamına geldiğinden dolayı, af başvuru süresi geçtikten sonra Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve İl Müdürlükleri’ne bağlı Merkez Müdürlükleri özellikle büyük şehirlerde deprem yaşanmış bir şehir görünümüne bürünmektedir. Sosyal Güvenlik İl Müdürlükleri ve İl Müdürlükleri’ne bağlı Merkez Müdürlükleri yeniden asli işlerini yapmaya yöneldiklerinde ise, üst üste birikmiş işler dağ gibi yığıldığından dolayı, yapılabilme olasılığı azalmaktadır. Tam işler rutine döndüğünde de yeniden bir ek iş çıkmakta ve kurum personelinin asli işini yapmasına engel olmaktadır.  Bu itibarla; SGK’nın mevcut kadrosunun Sosyal Güvenlik Hizmeti olan prim tahsilat, icra, emeklilik, geçici iş göremezlik, sağlık yardımları gibi konularda uzmanlaşması sağlanmalıdır” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.