Şeyh Abdullah Hamidi’nin yaptığı hizmetler belgesel oldu

Yönetmenliğini Mancu’nun üstlendiği, teknik çekimleri For Prodüksiyon tarafından gerçekleştirilen, Şeyh Abdullah Hamidi’nin hizmetleri belgesel oldu.

Yaşam Yayın: 14 Kasım 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 14.11.2018 23:06:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

25 Eylül 1957 yılında Batman’ın Gercüş ilçesinin Kayapınar beldesinde dünyaya gelen ve irşat çalışmalarıyla ilmini hep geliştiren Şeyh Abdullah Hamidi, toplum tarafından sevilen bir alimdi. Babasının adını verdiği, erkek talebelerin hem yatılı kalabileceği, hem de her türlü imkândan faydalanabileceği ilim irfan yuvası olan Şeyh Halil Medresesini inşa etti. Çocuk yaşta kaybettiği ve kokusuna doyamadığı kızının adını taşıyan Nurun Nisa Kız Kuran Kurs yeri inşa ettirdi. Herkesin ilim irfan yolunda ilerlemesi için hiç bıkmadan çabaladı ve elinin değdiği her yeri gül bahçesine çevirmişti. Hizmetleri saymakla bitmeyen Şeyh Abdullah Hamidi ecdatlarının yatmış olduğu kubbenin tavanı yağmur sularından dolayı çökmek üzereyken müdahale edip, hem tavan hem de ecdatlarının yattığı yerlere de hoş görünümler kazandırmıştır. İmtihanla geçirilen 60 yıllık kısa bir ömür, 2017 yılının Temmuz ayının son günlerinde Şeyh’in hastalığının teşhisi konulur. Ama O hiçbir zaman hastalığından şikâyet etmemekle beraber, hiç kimsenin de üzülmesine de müsaade etmemiştir. 105 günlük hastalığıyla yaşayan Şeyh Abdullah Hamidi, 15 Kasım 2017 yılında Antalya’da hakka yürür. 11 Kasım 2018 Pazar günü gerçekleştirilen Mevlide 2 bin kişi katılım sağladı. Mancu Yapım tarafından çekilen belgesel, gelenlere duygusal anlar yaşattı. Şeyh’in oğlu Seyit İbrahim Hamid, gelenlere teşekkür ederek, babasının ismini hep yaşatacağı ve onun yolundan ayrılmayacağını dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.