‘Sevdiklerimizi coronadan koruyalım’

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Ramazan Bayramı ve Hemşireler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

Gündem Yayın: 11 Mayıs 2021 - Salı - Güncelleme: 11.05.2021 17:26:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

 Pamukçu, Ramazan ayında beslenme düzeninde meydana gelen değişikliklerin, bayramda öğün sayısının artmasına ve daha fazla yemek yeme istediğinin oluşmasına sebep olabildiğini söyledi. Bayramda şeker, çikolata, hamur işleri gibi gıdaların kan şekerini hızla yükselten ve enerji içeriği yüksek gıdalar olduğuna işaret eden Pamukçu, “Ramazanda gün içinde besin tüketmemeye alışmışken birdenbire bu gıdaların sık ve çok tüketilmesi sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesine sebep olarak çeşitli rahatsızlıklara yol açabilir. Yeterli ve dengeli beslenmek için süt ve süt ürünleri, et-yumurta-kuru baklagiller, sebze ve meyveler ile ekmek ve tahıl grubundan yeterli miktarlarda tüketilmelidir” dedi. Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanılması gerektiğini ifade eden Pamukçu, “Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler tercih edilmemelidir. Domates, salatalık, maydanoz, taze biber vb. çiğ sebzeler bolca tüketilmeli, az tuzlu peynir ve haşlanmış yumurta tercih edilmelidir. Küçük porsiyonlar halinde sütlü tatlılar, taze veya az miktarda kuru meyveler, şekersiz veya az şekerli komposto/hoşaf suları, az şekerli limonata, ayran gibi içecekler tercih edilebilir. Sıvı kaybı için günde en az 2-2,5 litre sıvı alınmalı. Ayrıca evde kalındığı süre içerisinde evde fiziksel aktivite uygulamaları da yararlı olacaktır” diye konuştu. Covid-19 ile mücadelenin devam ettiğini belirten Pamukçu, “Sağlık çalışanlarımız 7-24 esasında çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedirler. Vatandaşlarımızdan ricamız sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uymaya devam etmeleridir. Bu bayram da sevdiklerimizle bayramlaşmayı telefonla yapalım, birlikte nice bayramlar görmek için sevdiklerimizi coronadan koruyalım” ifadelerini kullandı. Hemşireler günü ile ilgili olarak Pamukçu;: “Ağır fedakârlıklar içerisinde görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalışan hemşireler sağlık hizmet sistemimizin vazgeçilmez unsurlarından birisidir ve bu yaptıkları önemli görevlerinden dolayı toplum içinde saygın bir yer edinmişlerdir. Bu kutsal görevi özveri, sabır ve gayret ile yerine getiren sağlık çalışanlarımızın da gününü kutluyor esenlikler diliyorum” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.