Şerzan Kurt davası yeniden

Muğla'da 2010'de öldürülen Batmanlı üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un 3 kez Yargıtay tarafından bozulan davası Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Gündem Yayın: 12 Eylül 2019 - Perşembe - Güncelleme: 12.09.2019 19:00:44
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Muğla'da 2010'de öldürülen Batmanlı üniversite öğrencisi Şerzan Kurt'un 3 kez Yargıtay tarafından bozulan davası Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Eskişehir'e alınan davada, 3 kez Yargıtay tarafından bozulan dava hakkında bilgi veren Avukat Erkan Şenses, Yargıtay kararının son bozma gerekçesinin Kurt'un içinde bulunduğu grup içinden taş atıldığı gerekçesi ile haksız bir tahrik indirimi olduğunu belirterek, “Kurt dosyası hukuk fakültelerinde ders olarak dahi anlatılabilir” dedi. Yargıtay'ın son bozma gerekçesine ilişkin değerlendirmede bulunan Şenses, “Bundan böyle bir gruptan polise taş atıldığında veya iki sivil grup çatıştığında bir grup diğerine taş attığında o gruptan herhangi birini öldürdüğünüz de haksız tahrik indirimi alacaksınız. Diğer indirimler bir yana bu çok vahim bir şey. Bu da bence yanlış bir karar umarım Yargıtay en kısa sürede bu yanlıştan döner” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.