Seki köyü şehitleri için anıt mezar inşa edildi

Gercüş ilçesine bağlı Seki köyünde 1992 yılında bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısı sonucu şehit olan 10 vatandaş için Valilik tarafından yapılan Anıt Mezar törenle açıldı.

Yaşam Yayın: 28 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 28.05.2019 15:48:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Vali Hulusi Şahin,Gercüş Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Gercüş Belediye Başkanı Gündüz Günaydın, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Bakçepınar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Muzaffer Özkan, şehit aileleri ve törene katılanlar şehitlerimiz için dua ettiler. Vali Hulusi Şahin, "Bu elim hadisenin 28. yılına giriyoruz. Ahmet beyin bir kızı vardı, bir aylıktı, kundaktaydı ve henüz ismi konmamıştı. O, kundakta ismi konmamış bebeğimizin ismi şehit olduktan sonra kondu ve ona Ayşe ismini verdiler. Eğer Ayşe ölmemiş olsaydı bu gün 28 yaşında genç bir kadın olacaktı. Belki de evlenecekti, çocukları olacaktı ve hayata umutla bakacaktı. Bu çocuklarımızın hayatlarını ellerinden aldılar. Hiçbir kabahatleri yoktu. Onlara bu hayatı çok gördüler. Roket atarak, haince ve alçakça evlerinde en feci şekilde yakarak şehit ettiler. Bugün aynı adamlar televizyonlarda akşamları boy gösteriyorlar. İnsan haklarından ve adaletten bahsediyorlar. Peki, bu çocuklarımızın yaşama hakkı yok muydu, bu çocuklarımızın kabahati neydi? Bu çocuklarımız sizin neyinizi elinizden aldılar da, çocuklarımıza bunu reva gördünüz? Terörün amacı; sindirme ve korku yaratarak kendine alan açmaktır. Hiçbir kutsalları da olmadığının en iyi örneği Batman ilinin Gercüş ilçesinin Seki Köyü'nde yaptıklarıdır. Seki Köyünden bunlara sesleniyoruz; bizim bu günahsız çocuklarımızın kanıyla nereye varmak istiyorsunuz? Hangi ideali bu çocuklarımızın kanıyla elde ettiniz? Şehit aileleri ve Seki köylülerin hepsi buradalar; biz ay yıldızlı bayrağı mahzun etmeyeceğiz. Gerekirse biz de kanımızı sonuna kadar vermekten çekinmeyeceğiz. Nitekim şehit ailelerimizin sonradan doğan çocukları buradalar, onlarda aslanlar gibi burada yine varlar. Yani terör hedefine ulaşamadı. Şehit etti, ama bizler bir ölüp bin diriliyoruz ve daha güçlü geliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de ilelebet payidar kalacak" diye konuştu. Daha sonra saldırının yaşandığı Gök ve Tunç ailelerinin evlerini ziyaret eden Valimiz Şahin, aile fertlerinin o geceye dair yaşadıklarını dinledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.