Şehit kardeşinin faillerinin bulunmasını istiyor

Batman'ın Beşiri ilçesinde yaşayan Şeyhmus Özcan, yaklaşık 25 yıl önce faili meçhul cinayete kurban giden ve geçtiğimiz yıl şehitliği verilen kardeşi Nihat Özcan'ın katillerinin bulunmasını istiyor.

Yayın: 22 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 22.07.2019 14:31:09
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Yaklaşık 25 yıl önce Suriye’de askerlik yapan Nihat Özcan, 25 Ekim 1994 yılında faili meçhul bir şekilde şehit edildi. Şehit Nihat Özcan’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma dosyasının zaman aşımına uğraması üzerine tekrar itiraz dilekçesi verdiğini belirten şehit Nihat Özcan’ın kardeşi Şeyhmus Özcan, 25 Ekim 1994 yılında vatani görevini ifade ederken Suriye sınırındaki Gökhan Karakol’unda hiç kimsenin görmediği şekilde Suriye’ye kaçtığı, Suriye sınırı içinde de faili meçhul bir şekilde öldürüldü denilen askerin kardeşi olduğunu söyledi. Özcan, “24 yıl boyunca büyük bir sabırla adaleti bekledik. Geçen sene mahkeme kararı ile şehitliği verildi. Allah devletimizden razı olsun. Bir nebze de olsa ailemizin içine su serpildi. Yalnız gönül ister ki şehidimizin ölümüne haksız yere sebebiyet verenlerin yargılanmaları ve hak ettiği cezayı almalarıdır. Suriye ve Türkiye mülakat tutanaklarına bakıldığı zaman aslında o gece Nihat’ın tek başına sınırı geçmediği onunla beraber birilerinin olduğu ve o birilerinin de belli olduğu dönemin yetkilileri tarafından o kişilerin gizlenildiği açık şekilde ortadadır. Şehidimizin soruşturma dosyası zaman aşımı kararı diye kapatıldı ve bu zaman aşımı kararını veren savcı ve hakim 15 Temmuz hain darbe gecesi ile görevlerinden ihraç edildiği ve tutuklandığına dair verilere ulaştığımız ve 20 sene zaman aşımına itiraz ettiğim halde 1 buçuk yıldır itirazım değerlendirilmedi. Ailece o itirazın değerlendirilmesi ve FETÖ’cü kararının kaldırılmasını istiyoruz” dedi. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.