Şehit bekçi, son yolculuğuna uğurlandı

Batman İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İluh Şehit Özcan Karaer Polis Merkezinde görevliyken İluh Mahallesinde hırsızlık olayı şüphelilerini yakalanması sırasında şüphelilerin silahlı saldırısı sonucu şehit olan Çarşı ve Mahalle Bekçisi Abdülrezzak Kanat son yolculuğuna uğurlandı.

Yaşam Yayın: 02 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 02.01.2022 10:02:35
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Şehit Kanat’ın cenaze törenine; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Vali Hulusi Şahin, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Şengün,   Batman İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, Batman İl Jandarma Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Hakan Başkaya, siyasi partilerin il başkanlar, şehidi Abdülrezzak Kanat’ın ailesi ve yakınları, mesai arkadaşları ile çok sayıda vatandaş katıldı. İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen cenaze töreninde; saygı duruşunun ardından şehit Abdülrezzak Kanat’ın özgeçmişi okundu. Emniyet Teşkilatının, suç ve suçlulara karşı amansız bir mücadele verdiğini belirten Vali Hulusi Şahin, “Bu mücadelede her türlü fedakarlığı yapan emniyet mensuplarımız; başta terör örgütü olmak üzere suç şebekeleri, suçu kendine yaşam biçimi yapmış  suç makinelerine karşı her türlü fedakarlığı göstererek vatandaşımızın can ve mal emniyeti sağlıyorlar. Biz hak ve hakikat yolunda, Allah yolunda ölenlerin ölmediğine inanan bir inancın temsilcileriyiz. Şehidimizin yakınlarının her bir ferdinin ağızda bir söz var; ‘Vatan sağ olsun’ diyorlar. En küçüğünden en yaşlısına kadar bu koç yiğitler var olduğu müddetçe bu vatan mahsun olmayacak. Şehidimizin ruhu şad olsun, Allah rahmet etsin. Vatan sağ olsun” diye konuştu.  Şehit Kanat için okunan duanın ardından,  naaşı mesai arkadaşları tarafından omuzlanarak ambulansa konuldu. Şehit Kanat, Mehmet Emin Terece Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü Köyündeki Şeyh Halid Türbesi Mezarlığına defnedildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.