Satrançla hayata tutunuyorlar

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen ‘Hayata Tutun 2’ projesi kapsamında satranç kursları ziyaret edildi.

Yaşam Yayın: 12 Kasım 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.11.2018 14:58:38
Editör -
Okuma Süresi: 1 dk.
Google News

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Halil Eren, Spor Şube Müdürü Burak Eren ve Proje Koordinatörü Veysi Turan,  “Hayata Tutun 2”  Projesi kapsamındaki Mevlana Ortaokulunda Satranç eğitimi gören öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında çocukların gözlerindeki mutluluktan çok etkilenen İl Müdürü Halil Eren, “Sporun çocukların fiziksel, ruhsal zihinsel ve sosyal yönden gelişimleri üzerindeki olumlu etkisini bildiğimizden dolayı özellikle merkezden uzaktaki okullarımızda okuyan çocuklarımızın dezavantajlarının ortadan kaldırılarak sosyal adaptasyonlarının sağlanmasına büyük önem veriyoruz.” dedi.  Toplumda oluşan, sporun akademik dersleri olumsuz etkilediği ön yargısına da değinen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Halil Eren; “Bu ön yargıyı sizlerle değiştirmek istiyoruz. Tam tersine spor yapan kişilerin zihinsel faaliyetlerinde meydana gelen gelişmeden dolayı akademik derslerinde de gelişmenin meydana geldiğini ispatlamamız gerekir” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.