Sason'da Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Batman'ın Sason ilçesinde, Mısır'da çıkarıldığı mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Gündem Yayın: 19 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 19.06.2019 13:24:45
Editör -
Okuma Süresi: 57 sn.
Google News

Batman'ın Sason ilçesinde, Mısır'da çıkarıldığı mahkeme salonunda kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Sason Merkez Camii'nde kılınan namaz öncesi konuşan İlçe Müftüsü Süleyman Baran, Muhammed Mursi’nin Mısır halkı tarafından seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı olmasına rağmen İslam dinine hizmet ettiği için devrildiğini söyledi. Baran, "Muhammed Mursi ülkesinde bulunan vatandaşlar tarafından seçilen bir Cumhurbaşkanı olmasına rağmen din düşmanı Sisi tarafından kendisine komplo düzenlenerek devrilmiştir. Mısır halkı Çumhurbaşkanına sahip çıkmadı ve yalnız bırakmıştır. İslam aleminde birlik ve beraberlik ruhu olmadığı sürece din düşmanları cesaret bulacaktır. Son gününe kadar gaddar Sisi hükumetine direnerek devleti ve İslam dini için şehadete yürüyen Muhammed Mursi’ye Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.                                      

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.