Sason’da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele toplantısı

Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla uygulamaya koyulan 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı” Sason ilçesinde Kaymakam Abdullah Özadalı başkanlığında yapıldı.

Gündem Yayın: 25 Aralık 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 25.12.2019 20:29:59
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla uygulamaya koyulan 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin değerlendirilmesi amacıyla “ Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı” Sason ilçesinde Kaymakam Abdullah Özadalı başkanlığında yapıldı. Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Yücesan, İlçe Jandarma Komutan V. Eren Erdem, İlçe Emniyet Amir V. Mehmet Murat Sudagezer, İlçe Müftüsü Süleyman Baran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Çağlayan, Doktor Abdullah Çiçek ve Psikolog Azad Koyuncu katıldı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ortak imzasıyla yürürlüğe giren 75 maddelik 2020-2021 “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” çerçevesinde ilçede yapılması gerekenler görüşüldü. Kaymakam Özadalı başkanlığında yapılan toplantıda; Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı ve kadına karşı şiddetle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı. Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda farkındalığın arttırılması, şiddet olaylarının ortaya çıkmasındaki psikolojik ve ekonomik nedenlerin incelenmesine önemle değinen Özadalı, yürütülen bu plan doğrultusunda kurumlarımıza düşen bütün sorumlulukların yerine getirileceğini ve konuyla ilgili toplantıların devam edileceğini belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.