Sason çileği tanıtılmıyor

Batman’ın Sason ilçesinde çileklerin kilosu tarlada 4 TL’ye satılıyor. Sason çileğini Avrupa piyasasına tanıtamadıklarını belirten çilek üreticileri, Sason çileğinin çok değer kazandığını ancak tanıtamadıklarını söyledi.

Gündem Yayın: 18 Haziran 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 18.06.2018 14:31:52
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

“ÇİLEĞİMİZİ TANITAMIYORUZ”

Sason’da tütüne yasak geldikten sonra çilek ekmeye başlayan Sasonluların geçim kaynağı çilek oldu.  Bir çok ile çilek Sason’dan giderken, Batman’ın Sason ilçesine bağlı Kavaklı Köyünde ikamet eden ve çilekle ile uğraşan Ömer Basut, “Sason çileği çok değer kazandı, ancak çileğimizi tanıtamıyoruz” dedi. Daha önce tütün ektiklerini ancak tütüne yasak geldikten sonra çilek ekmeye başladıklarını belirten Basut, “Tarlada çileğin kilosunu 4 TL’ye satıyoruz. Doğu ve Güneydoğu’nun tüm illerine çilek Sason’dan gidiyor. Sason bölgesinde şu an yaklaşık bin dönüm çilek ekiliyor. Devlet daha önce çilek üreticilerine yardım ediyordu. Şu an yardım yapılmıyor. Yardım olursa daha da iyi olur. Sason çileği çok değer kazandı ancak çileğimizi tanıtamıyoruz.  Sason çileğini, Batman başta olmak üzere, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Siirt, Van’a gönderiyoruz. Eğer tanıtımı yapılırsa çilekler Avrupa’ya kadar giderdi. Ama maalesef bir soğuk hava deposu bile yok. Çilek çok naziktir, bir gün içinde tüketilmesi lazım yoksa bozulur” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.