Sanayi ve kalkınma tartışıldı

‘Sanayici ve Mezun Buluşması Paneli’nde konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, "Sanat okullarımızın canlanması demek, sanayimizin kalkınması demektir" dedi.

Gündem Yayın: 26 Aralık 2019 - Perşembe - Güncelleme: 26.12.2019 15:56:28
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

 Batman Üniversitesi ve BATSO işbirliği ile Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda "Sanayici ve Mezun Buluşması Paneli" düzenlendi. Panele; Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Hasan Gül, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hıfzullah Özoğul, sanayiciler ve öğrenciler katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Aydın Durmuş, sanayi okulların canlanması demek sanayinin kalkınması demek olduğunu söyledi. Durmuş, "Mili Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk Batman’da yaptığı toplantıda kendisini dinlerken çok heyecanlanmıştım. Sayın Bakanımız sanat okullarının canlandırılması ile ilgili bir projeden bahsediyordu. Sanat okullarımızın canlanması demek, sanayimizin kalkınması demektir. Sanayide yıllardır sıkıntısını çektiğimiz ara eleman sorunun çözümlenmesi demektir. Bu çerçevede Milli Eğitim Bakanlığı tarafından organize sanayi bölgelerinde meslek liselerinin açılması önemli bir adım olmuştu. Şimdi de yükseköğretim kurumlarının organize sanayide açılması noktasındayız" dedi. Beşiri Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu’nu kurduklarını belirten Durmuş, "Şu anda fiziki gerçekleşmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Biz Beşiri OSB Meslek Yüksekokulumuzun bölümlerini sanayicilerimizin ihtiyaçlarına göre şekillendireceğiz. Eğer kaynakçı lazım ise onlara kaynakçı yetiştireceğiz. Eğer desinatör lazım ise onlara desinatör yetiştireceğiz. Eğer enjeksiyon makinesini veya cnc makinesini kullanacak ara eleman lazımsa onları yetiştireceğiz. Yani sanayicilerimizin ihtiyacı olan ara elemanları, kalifiye elemanları yetiştireceğiz ve iş garantili yapacağız. Batman sanayisinin ve dolayısı ile Batman’ın kalkınması için elimizden gelenin en iyisini yapacağız" diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.