SAMAN SEVKİYATI

Batman ve yöresindeki bereketli ovalar yeni bir sektör yarattı. Her yıl yapılan ürün hasılatının ardından buğday kadar bereketli ve karlı olan saman yeni bir sektör oluşturdu.

Gündem Yayın: 06 Temmuz 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 06.07.2020 13:12:57
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman ve yöresindeki bereketli ovalar yeni bir sektör yarattı. Her yıl yapılan ürün hasılatının ardından buğday kadar bereketli ve karlı olan saman yeni bir sektör oluşturdu.

“EKMEĞİMİZ SAMANDAN”

Kış mevsimi öncesinde Karadeniz ve Doğu’daki besicilerin, taleplerini karşılayan Batman’daki hububat üreticilerinin yüzü gülüyor. Girişimci Metin Orak,  aldığı  saman presleme ve ekipmanları sayesinde 5 kişilik ekibiyle Türkiye'nin bir çok kentine saman satıyor.  Samanın kilosunu 0.40 kuruştan satan girişimci Orak, samanın buğday kadar karlı olduğunu da belirtti. Her yıl Batman, Bismil ve Silvan yöresinde onlarca buğday tarlalarında hasılattan sonra saman tüccarlığına atıldığını belirten Metin Orak, "Ekmeğimiz samandan. Tarım berekettir" dedi. Yazın aylarının en sıcak dönemlerinde Karadeniz'den, Doğu Anadolu Bölgesine kadar saman sattıklarını, yeni aldığı saman presleme makinasıyla günlük 50 ton saman sevkiyatı yaptıklarını belirten Orak, “Bütçemiz el verirse ikinci presleme makinasını da alacağım” diye konuştu. Bölgenin en bereketli topraklarının Batman ve Bismil ovalarının olduğunu, bu ovanın çok insana istihdam sağladığını da söyleyen Orak, aldığı presleme ve ekipmanlarla enerji ve presleme ile tüm ihtiyaçlarını tarlada otomatik sistemlerle gerçekleştirdiklerini söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.