Saklı Haç belgeseli Diyarbakır’da gösterilecek

Çekimleri Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde gerçekleştirilen ve Müslümanlaştırılmış Ermenilerin yakınlarının hikâyelerini izleyici ile buluşturacak olan ‘Saklı Haç’ belgeselinin gala gecesi 16 Haziran’da gerçekleşecek.

Yaşam Yayın: 10 Haziran 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 10.06.2019 16:40:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Çekimleri Diyarbakır’ın Eğil ilçesinde gerçekleştirilen ve Müslümanlaştırılmış Ermenilerin yakınlarının hikâyelerini izleyici ile buluşturacak olan ‘Saklı Haç’ belgeselinin gala gecesi 16 Haziran’da gerçekleşecek. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gösterilecek belgeselin yönetmenliğini ise gazeteci Altan Sancar ve Serhat Temel üstleniyor. Çalışmalarına 2018 yılının Haziran ayında başlanan ‘Saklı Haç’ belgesi, Türkiye genelinde sayıları onbinlere ulaşan Müslümanlaştırılmış Ermeniler arasından mikro örneklem olarak bu sürecin yoğunca işletildiği merkezlerden biri olan Eğil ilçesine yoğunlaşıyor. Belgeselde Müslümanlaştırılmış Ermenilerin çocukları, torunları ve sonraki kuşakların kimlik bunalımı ve arayışı, anlatılan geçmişe özlem, duygusal etkileri ve 1915 ve sonrasında Eğil ve çevresinde yaşanan sürgün ve katliamlar ile birlikte tarihsel arka yüzü işleniyor. Gazeteci Altan Sancar ve Serhat Temel’in yönetmenliğini üstlendiği belgeselin, görüntü yönetmenliğini gazeteci Şiyar Dicle, kameramanlığını gazeteci Sertaç Kayar ve müziğini ise sanatçı Sasa Serap yapıyor. Herkese açık olan gösteriminin ardından kısa bir söyleşi gerçekleştirilecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.