Şair ve yazar adayları yetiştiriliyor

Batman'da yazar ve şairlik yeteneği olan kişilere yönelik açılan "Düşünce ve Yazarlık Atölyesi"nde şair ve yazar adayları yetiştiriliyor.

Yaşam Yayın: 11 Şubat 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.02.2019 14:25:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman Bilim ve Sanat Merkezi’nde açılan atölyede verilen eğitimle yeni şair ve yazar adayları yetişiyor. Projenin organizatörü, Batmanlı Yazar Behçet Gülenay, yazar olmak isteyen, kalemine güvenen veya yazar olup da kendini geliştirmek isteyen 60 adayın Düşünce ve Yazarlık Atölyesi'ne katıldığını belirtti.

BÖLGEDE BİR İLK

Atölyenin bölgede bir ilk olduğunu ifade eden Gülenay, "Batman'da uzun zamandır açmayı düşündüğümüz Düşünce ve Yazarlık Atölyesinde ders başı yaptık. Düşünce ve Yazarlık Atölyesi bünyesinde şiir ve nesir atölyesi olmak üzere iki tane atölyemiz mevcuttur. Şiir atölyesinde, şiir yazma yeteneğine sahip şair adaylarımız faydalanmaktadır. Nesir atölyesinde ise deneme, öykü, portre, senaryo ve roman yazma yeteneğine sahip yazar adaylarımız faydalanmaktadır. Düşünce ve Yazarlık Atölyesi bölgemizde bir ilktir ve bunun için mutluyuz. Bölgede bir ilk olmanın yanında ülkemizde de bir ilk olma tarafı var. Metropol şehirlerde açılan yazarlık atölyelerinde bir yazar veya şair ile birlikte atölye açılır ve devam eder. Benim yönetimimde devam edecek atölyede ise 15 günde bir, alanında tanınmış şair ve yazarlarımızı da davet edeceğiz, atölyemizde yazar ve şair adaylarımızla birlikte atölye çalışması yapacaklardır. Burada her kesimden şair ve yazar adaylarımız var. Aynı zamanda her seviyeden de adaylarımız var. Sadece Batman değil, Diyarbakır'dan da başvurular oldu. Atölyemizde dersler haftada iki gün olacak” dedi.

"15 GÜNDE BİR MEDENİYET SOHBETLERİ OLACAK”

Derse katılacak şair ve yazarlarla 15 günde bir medeniyet sohbetlerinin olacağını vurgulayan Gülenay, "Medeniyet sohbetlerimiz halka açık söyleşi tarzında olacaktır. Bu tarz atölyelerde insanların yeteneklerini sergilemesi, geliştirmesi ve özgün eserler üretmesi de önemlidir diye düşünüyoruz. Amacımız, yazma yeteneğine sahip olan yazar adaylarının, yeteneklerinin farkına vararak kendilerini bulmak ve bunun yanında ilim, fikir, bilgi ve birikimlerinin değerlendirilmesine ilişkin doğru bir amaç ve yöntem ile kendilerinden sonraki nesillere kalemleri ile öncülük edecek kişiler yetiştirmektir" şeklinde konuştu. Öte yandan İstanbul'dan gelerek atölyede ilk haftaki derse katılan yayınevi genel yayın yönetmeni olan Siyami Boylu, bu tür atölyelerin amacının erdemli, yeni şair ve yazarlar yetiştirmek olduğunu kaydetti. "Düşünce ve Yazarlık Atölyesi"ne katılan genç şair ve yazar adayları duygularını paylaşarak, atölyeye katılmalarındaki amaçlarının kendilerini geliştirip daha kaliteli yazı ve şiirler yazmak olduğunu dile getirdiler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.