‘Sahipsiz hayvanları atmayın’ uyarısı

Son dönemde Batman kent merkezinde sokak hayvanları sayısında orantısız bir çoğalma ile karşılaşan Batman Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü çevre il ve ilçelerden özel şahıslar ile bazı kamu kuruluşlarının da bölgelerindeki hayvanları Batman’a aktardığını tespit etti.

Yaşam Yayın: 24 Şubat 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 24.02.2020 16:04:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi yetkilileri, olanakları sınırlı bir bakım evine sahip olduklarını ifade ederek; “Var olan hayvan bakım evinde yaralı ve hasta hayvanlara bakabilme imkânına sahibiz. Bu nedenle gelen başvuruları değerlendirirken kapasitemiz ve alanımız ile ilgili konulara öncelik veriyoruz. Vatandaşlarımızdan bu konuda gelen taleplere cevap vermeye çabalıyoruz. Ancak tespitlerimiz çevre yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların ve bazı kamu kurum ve kuruluşlarının da bölgelerindeki sağlıklı hayvanları Batman merkezine bıraktıkları yönündedir. Bu konuda herkesi dostumuz olan hayvanları sahiplenmeye ve yardımlaşma yoluyla sorunlarına çözüm olmaya davet ediyoruz” dediler. Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz: “Hayvan bakım evimizi geliştirdik ve yeni alana taşıdık. Yüzlerce yaralı ve hasta hayvana bakıyoruz. İsim belirtmek istemiyoruz ancak bazı çevre belediyeler topladıkları hayvanları şehir merkezine bırakarak sorunu çözdüklerini düşünüyorlar. Bu yaklaşımı doğru bulmuyoruz. Herkesi sahipsiz hayvanlar konusunda sorumluluğa davet ediyoruz” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.