Sağlıkçılar adına lavanta bahçeleri oluşturuldu

Batman Üniversitesi Batı Raman Külliyesinde koronavirüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık görevlileri adına lavanta bahçeleri oluşturuldu.

Yaşam Yayın: 19 Ocak 2021 - Salı - Güncelleme: 19.01.2021 20:30:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi Batı Raman Külliyesinde koronavirüsle mücadelede hayatını kaybeden sağlık görevlileri adına lavanta bahçeleri oluşturuldu. 7 ayrı bölgede toplam 20 dönümlük alanda oluşturulan lavanta bahçelerine 20 bin lavanta fidanı dikimi gerçekleştirildi. Üniversite çalışanları tarafından gerçekleştirilen lavanta dikim etkinliğine katılan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “İnsanlığı yaşatmak adına hayatlarını ortaya koyan ve bu salgın sürecinde cephenin en ön safında yer alarak hayatlarını kaybeden sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Son bir yıldır Türkiyemizi de etkileyen korona salgınıyla mücadele kapsamında hayatını kaybeden sağlık çalışanları için lavanta bahçesi oluşturuyoruz. Bu bahçelere ‘Sağlık şehitleri lavanta bahçesi’ adını veriyoruz. Buralar çok güzel lavanta kokacak. Sağlık çalışanlarını bu vesile ile anmış olacağız. Şu ana kadar 60 bine yakın lavanta diktik. Sağlık çalışanlarımız için de 20 bin lavanta fidanı toprakla buluşuyor” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.