‘Sağlık için her gün 10 bin adım’

3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle İl Sağlık Müdürlüğü bir mesaj yayımladı. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Osman Sünger, “Dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi bir sorun olarak karşımıza çıkan hareketsizlik birçok ciddi hastalığa zemin hazırlamaktadır.

Sağlık Yayın: 04 Ekim 2018 - Perşembe - Güncelleme: 04.10.2018 16:33:25
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Hareketsiz yaşama bağlı olarak obezite ve obezite ile ilişkili kalp damar hastalıkları, diyabet, hipertansiyon, kas iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi hastalıkların görülme sıklığı artar. Obezitenin artmasına neden olan önemli faktörlerden biri hareketsiz yaşam tarzının yaygınlaşmasıdır. Buna karşılık fiziksel aktivite; kan basıncını azaltır, iyi kolesterol düzeyini arttırır ve vücut ağırlığı kontrolü için anahtar role sahiptir. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası hâline getirilmelidir. Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için, günde 10 bin adım ya da haftada 150 dakikalık (haftanın 5 günü 30 dakikalık) orta şiddette bir egzersiz yetişkinler açısından yeterlidir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.