‘Sağlık çalışanlarının sağlıkları korunmalı’

1 Haziran öncesi pozitif vakaların 670 civarında olduğunu belirten Batman Tabip Odası Başkanı Selahattin Oğuz, 2 bini aktif, 12 bin kişinin takibinin yapıldığını belirtti.

Gündem Yayın: 07 Ağustos 2020 - Cuma - Güncelleme: 07.08.2020 18:15:06
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

12 BİN KİŞİ COVİD TAKİBİNDE

Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, Batman’da ilk vakanın ortaya çıktığı Mart ayı ortalarından 1 Haziran tarihine kadar geçen zamanda Batman’da toplam 12 bin Covid-19 testinin yapıldığını, 1 Haziran’dan bu yana ise 20 bin test ile toplam test sayısının 32 bine çıktığını belirtti. Oğuz, bu testlerden 6 Bin 500’ünün pozitif çıktığını ifade etti. Dr. Selahattin Oğuz, 1 Haziran öncesi pozitif vakaların 670 civarında olduğunu, ancak 1 Haziran sonrası günlük vakaların 200'leri bulduğunu söyledi. Oğuz, “Hekimlerden aldığımız bilgilere göre, temaslı dahil olmak üzere sağlık emekçileri 10 bin kişi ile 2 bini aşan aktif vaka takibini yapıyor. Durumun bu derece vahim olduğunu düşündüğümüzde yerel amirler kamuoyunu daha şeffaf bilgiler ile aydınlatmalı ve buna yönelik önlemler alınması sağlanmalıdır” diye konuştu. Kentte bugüne kadar 200'ü aşkın sağlık emekçisinin korona testinin pozitif çıktığını paylaşan Oğuz, şunları söyledi : “Pandemi ile fedakarca mücadele eden sağlık emekçilerine bugüne kadar düzenli periyodlarla test yapılmış değil. Vakaların arttığı dönemde sağlık çalışanlarının sağlıkları korunmalıdır. Belli periyodlar ile testlerinin yapılması gereklidir. Geçtiğimiz aylarda bazı sağlık emekçilerinin Batman'da istifa ettiklerini biliyoruz. Bu olgular yaşanırken sağlık emekçileri için koruyucu tedbirler artırılmalıdır.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.