Sağlık çalışanları iş bıraktı

Batman’da sağlık çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve ücretlerin düzenlenmesi için iş bırakma eylemi yaptı.

Yaşam Yayın: 15 Aralık 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 15.12.2021 23:11:15
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Tabip Odası ve SES Batman Şubesi yönetici ve üyeleri, sağlık çalışanlarına yönelik uygulamalarına karşı yurt geneli eşzamanlı iş bırakma eylemi yaptı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi İdare Binası önünde yapılan eylemde konuşan Batman Tabip Odası Başkanı Dr. Selahattin Oğuz, “İktidarın mesleğimizi değersizleştiren, mesleki bağımsızlığımıza olan müdahalesine karşı bir arada güçlü bir şekilde duruyoruz. İktidarın bütün bu tutumuna karşı bugün ülkenin dört bir yanında yaptığımız bu uyarı grevinin göz önüne alınmasını ve bu taleplerimizin bir an önce uzatılmadan karşılanmasını istiyoruz” dedi.  SES Batman Şubesi Eş Başkanı Deniz Topkan ise, “Bu yasa tasarısında lütfedilmeye çalışılan kamuda yapılacak zam oranını bile sağlık patronları telaşla karşılamış, kamuda ödemeler artarsa bizler de sağlık emekçilerinin emeğini ucuza kapatamayacağız, giderlerimiz artacak, karımız azalacak endişesi yaşamışlardır. Bu lobinin sağlık politikalarını ele geçirdiği ve emekçilere yapılacak ücret iyileştirmelerinin önünde engel oldukları açıktır. Koruyucu sağlık hizmetlerini temel alan, emekliliğe de yansıyacak yaşanabilir temel ücret, insanca yaşam standartlarına yükseltilen emekli aylığı,  köleliği dayatan çalışma koşullarına son verilmesi, güvenceli çalışabilme, şiddete karşı etkili yasa, güvenli işyerleri sağlıklı çalışma ortamları ve emekçileri geçinemeyecek duruma getiren uygulamalarına bir an önce son vermeye çağırıyoruz” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.