SAĞLIKTA ŞİDDETE TEPKİ

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Bölge Devlet Hastanesinde görevli personellerin hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadı. Pamukçu, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmiyoruz” dedi.

Yayın: 29 Temmuz 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 29.07.2019 15:21:27
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Bölge Devlet Hastanesinde görevli personellerin hasta yakınları tarafından darp edilmesini kınadı. Pamukçu, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmiyoruz” dedi. Sağlık personelinin darp edilmesini kınayan Pamukçu, “Malumunuz sağlık çalışanları, uzun ve çok meşakkatli bir eğitim süreci sonrasında, hastalara şifa vermek amacı ile gece-gündüz ayırmaksızın kesintisiz bir şekilde mesleklerini büyük özveri ile yerine getirmektedirler. Halkımızın sağlık çalışanlarına dönük duyarlı tutumu sayesinde şiddet olaylarının ilimizde daha sınırlı düzeyde kalması bizleri sevindirmekteyken, son günlerde bu tablonun bozulmasına yönelik yaşanan gelişmeler bizleri derinden üzmüştür. 26.07.2019 tarihinde Bölge Devlet Hastanesi Ortopedi Kliniğinde görevi başında bulunan 5 hemşire hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. İkinci bir şiddet olayı da 28.07.2019 tarihinde yaşandı. Acil ve yataklı servisler önünde görevi başında bulunan güvenlik görevlisi hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Sağlıkta şiddetin  aynı zamanda kamu yararına karşı yapılmış bir eylem olduğunu ifade eden Müdür Pamukçu, şöyle devam etti : “Her zorluğa karşı görevini en iyi şekilde sunma gayretiyle çalışan ve hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırı bizleri derinden üzmüştür. Sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak el birliği ile ortadan kaldırmalıyız. Hukuk sistemimizde şikâyete konu durumların iletilebileceği kanallar ve merciler belirlenmiş ve aktif olarak işlemektedir. Ancak bu yollara başvurmak yerine şiddet gibi yollara tevessül edenler için tüm hukuki yolları kullanacağımızın bilinmesini isteriz. Bu tür saldırıların en asgarisinin dahi gereğini gerçekleştirmek için müdürlük olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. Başkalarının hayatlarını kurtarmak ve sancılarını dindirmekten başka uğraşı olmayan sağlık çalışanlarımız büyük bir fedakârlık içinde çalışıyorlarken, sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalmaları kabul edilemez bir durumdur. Şifa veren ellerin bu gibi olaylara maruz kalması onur kırıcı, gönül kırıcı, bizleri ve çalışanlarımızı derinden üzen bir durumdur. Sağlıkta şiddeti, kimden ve nereden gelirse gelsin kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Hasta yakınları tarafından şiddete maruz kalan, saldırıya uğrayan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyor, İl Sağlık Müdürlüğü olarak çalışanlarımızın yanında olduğumuzu, olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı ve halkımızın konuyla ilgili desteklerini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.