‘SAĞLIK ÇALIŞANLARI TÜKENİYOR’

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Batman Şubesi Başkanı Maruf Yalçın, sağlık çalışanlarının her yönüyle korunması, ihtiyaçlarının karşılanması, moral ve motivasyonlarının arttırılması salgınla mücadelede hayati önemde olduğunu ifade etti.

Sağlık Yayın: 16 Ağustos 2020 - Pazar - Güncelleme: 16.08.2020 13:21:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Batman Şubesi Başkanı Maruf Yalçın, sağlık çalışanlarının her yönüyle korunması, ihtiyaçlarının karşılanması, moral ve motivasyonlarının arttırılması salgınla mücadelede hayati önemde olduğunu ifade etti. Pandemilerde sağlık çalışanlarının bedensel ve psiko-sosyal sağlığı tehlikelere daha fazla açık olduğunu ifade eden Yalçın; “ Aylardır büyük bir özveriyle, kendilerini ve ailelerini ihmal ederek pandemiyle mücadele eden sağlık çalışanları psikolojik, sosyal ve fiziki olarak tükenme noktasına gelmiştir. Sağlık çalışanları tükenmişlik sendromunu yoğun bir şekilde yaşamaktadırlar. Nitekim Covit19’a yakalanan sağlık çalışanı sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Sağlık çalışanlarının düzenli olarak taramadan geçirilmesi ve buna yönelik düzenleme yapılması, sağlık çalışanlarının korunması açısından elzemdir. Pandemi sürecindeki artan iş yüküne, yoğun ve stresli çalışma koşullarına karşın, sağlık çalışanları ne yazık ki alın terlerinin ve fedakârlıklarının karşılığını alamamaktadır. Hekiminden hemşiresine, temizlik personelinden memuruna sağlık çalışanlarının geliri pandemiden önceki döneme göre düşmüştür. Salgınla mücadelenin vazgeçilmezi olan sağlık çalışanlarının alın terlerinin karşılığı olarak, moral ve motivasyonlarının arttırılması adına maaşlarına artış yapılmalı ve ek ödeme sistemi adaletli bir şekilde revize edilmelidir” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.