Ramazanda 'diş temizliği' uyarısı

Batman Ağız Diş Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dt. Dilek Eren Hürmüz, ağız ve diş sağlığının Ramazan ayında daha büyük önem kazandığını söyledi.

Yaşam Yayın: 13 Mayıs 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 13.05.2019 15:55:29
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Hürmüz, “Normalde de dikkat etmemiz gereken ağız ve diş sağlığı, Ramazan ayında daha büyük önem kazanıyor. Çünkü dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda üreme şansı bulan bakteriler, kötü kokulara sebep olurken, dişlerde de çürük oluşumuna zemin hazırlayabiliyor. Ramazan'da oruçluyken yeme içme faaliyeti olmadığından, ağızda tükürük salgısının az seviyede olmasından, iftar ve sahur yemeklerinden sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler ağızda kolayca üreyebilir. Bakteriler ağızda asitlenmeye yol açar, bu da diş çürüklerine neden olur. İftarda ve sahurdan sonra dişler özenle fırçalanmalıdır. Dişler fırçalanırken dil yüzeyi ve diş eti bölgeleri de nazikçe temizlenmelidir. Ayrıca anestezi uygulanmadan yapılabilen işlemlerin oruç bozmadığını biliyoruz. İşlem sırasında kişi ağzını temizlemek için kullandığı suyu yutmadığı müddetçe bir sorun yaşanmayacağı için oruç olsak bile hastaneye gidip diş tedavisi yaptırabileceğimizi de unutmamalıyız” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.