‘POLİS GÖREVİNİ YAPMALI’

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 'kaçak cep telefonu' iddiasıyla basan polisin esnafa orantısız güç kullandığını söyledi.

Yaşam Yayın: 16 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.07.2020 12:31:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını 'kaçak cep telefonu' iddiasıyla basan polisin esnafa orantısız güç kullandığını söyledi. “Batman ve bölge halkı olarak görmek istedikleri polisin sert ve haşin tavrı değil, müşfik ve insani bir yaklaşımıdır” diye İl Başkanı Şahin;  “Batman Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler 15 Temmuz darbesinin yıldönümünde vergi kaçakçılığının önüne geçmek için cep telefonu satan esnafın işyerlerine baskın  düzenlerken esnafın bize ilettikleri şikayetlere göre ve çekilen görüntülerde de görüldüğü kadarıyla gerek esnafa gerekse şiddetli tavırlarına tepki gösteren halka daha sert bir tavır sergilediler. Nitekim esnaflardan bazıları darp edildiklerini belgeleyen rapor da almışlar. Polis görevini yapmalı, ancak görevini yaparken karşıdakilerini potansiyel suçlu değil, vatandaş, esnaf, aile reisi olarak görmesini ve oldukça anlayışlı bir tavır sergilemesini beklerdik, bekleriz. Şiddet uyguladıkları esnaf ve vatandaşın çoğu, 4 önce dün gibi, FETÖ'cü polislerin ağırlıkta olduğu bir darbe girişimini akamete uğratmak için meydanlarda sabahlıyorlardı. Emniyet mensuplarının haşin yüzünü bu halk çok gördü, artık mütebessim çehresini görmek istiyor. Bu da zor olmasa gerek. Haşin ve sert tavrını halkımızı ifsat eden yapı ve organizasyonlara karşı göstermesi daha hikmetlice olur. Ülkeye de bu şekilde faydalı olur” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.