Piri Reis’te tarihin önemi anlatıldı

Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde Kariyer Günleri kapsamında öğrencilere ‘Tarih Şuuru ve Bilincinin Oluşturulması’ Semineri anlatıldı.

Yaşam Yayın: 17 Ocak 2019 - Perşembe - Güncelleme: 17.01.2019 15:46:01
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Mehtap Nasıroğlu, öğrencilere bu konuda önemli bilgiler ve misaller verdi. Öğrencilere kendi eğitim ve iş hayatlarından örnekler vererek kariyer planlamasında nelerin önemli olduğunu anlattı. Ayrıca tarihe merak salan öğrencileri de Batman Üniversitesine davet ederek uygulamalı çalışmalara ve başarılı olmak için gerekli imkanları sunacağını belirtti. Okulun konferans salonunda gerçekleşen Kariyer Günlerine çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin ilgi ve keyifle dinlediği seminer etkinliği öğrencilerin soru ve cevap türünde geçen seminerde hem eğlenen hem de ‘Tarih Şuuru ve Bilincinin Oluşturulması’ değerini öğrenen çocuklara aynı zamanda konu anlatımının yapıldığı ve öğrencileri de konferansa dâhil ederek sıcak bir söyleşi ortamında soru cevap şeklinde devam etti. Burada konuşan Nasıroğlu, “Ecdadın uzun yıllar boyunca oluşturduğu nadide eserlerin yurt dışında seyretmek büyük üzüntü duyuyorum. Bu eserler kaçırılmasaydı bu gün ne durumda olurdu onu da bilmiyorum. Bu zamana kadar pek çok tarihi eserlerimiz yıkıldı ya da yıkılmaya terk edildi. Her türlü tahribata rağmen inatla ayakta kalmaya çalışanların durumu ise içler acısı. Mezbelelik durumda, her köşesinde içki ve bira şişeleri… Her yer pislik içinde. Camiler kullanıldığı için biraz daha temiz ve bakımlı bulunuyorlar. Maalesef bizler, bu eserlerin kıymetini bilmiyoruz ve yeterince değer vermiyoruz. Değerlerine ve geçmişine sahip çıkmayan milletler, yok olmaya mahkûmdur. Asırlarca dünyaya nizam vermiş, adaletle hükmetmiş atalarımızdan bizlere kalan bu dev mirasa sahip çıkmak ve onları kendi öz kaynaklarımızdan öğrenmek zorundayız” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.