Peşin benzindeki indirim, kredi kartına bindirilecek

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikasının EPDK'ya yaptığı başvuru kabul edilirse kredi kartıyla alınan benzin, nakit alınana göre daha pahalı olacak.

Gündem Yayın: 14 Kasım 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 14.11.2018 16:28:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) akaryakıt sektöründe nakit ve kredi kartı olmak üzere iki ayrı fiyat belirlenmesi talebini Enerji Piyasası Düzenleme Kuruluna (EPDK) sundu. Bu talebe göre kredi kartıyla alınan benzin, nakit alınan benzine göre daha pahalı olacak.

Önerinin kabul edilemez olduğunu belirten Tüketici Hakları Derneği “Eğer, bu öneri kabul edilirse, kredi kartıyla yapılan tüm alışverişlere örnek oluşturacak” dedi.

Konu hakkında açıklama yapan Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, “Peşin alışverişlerdeki indirimler, kredi kartıyla alınan malların ve hizmetlerin fiyatlarına bindirilecek! Tüm yük, kredi kartıyla alışveriş yapmak zorunda olan parasız ve yoksul tüketicilerin sırtına yüklenecek” dedi.

Çakar, dernek olarak kabul edilemez buldukları bu önerinin aynı zamanda Enerji Piyasasını Denetleme Kurulu da kabul edilmemesini beklediklerini dile getirdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.