"PARLAMENTER SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR"

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, Cumhuriyetin kuruluşunun 98. yılı nedeniyle yayınladığı mesajda cumhuriyetin ve demokrasinin kazanımlarına vurgu yaptı.

Siyaset Yayın: 28 Ekim 2021 - Perşembe - Güncelleme: 28.10.2021 17:15:54
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci tarafından yapılan açıklamada, "Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde 29 Ekim 1923’te kurulan Cumhuriyetimizin 98. yaşını kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum" dedi. Türkiye'nin son dönemde karanlık bir rejimin etkisi altına girdiğini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci, "Türkiye'nin kuruluşunun 2'nci yüzyılına doğru ilerlerken demokrasi kırıntılarının bile vatandaşa fazla görüldüğü bir sistemin içerisine sürüklendik. Başkanlık adı verilen bu sistem ülkenin her alanda hızla gerilemesine imkan sağladı. Ülkemizin hızla güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişini sağlamak; bu topraklarda yaşayan vatandaşlarımıza refahı, demokrasiyi, çoğulculuğu getirmek öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Cumhuriyetin, demokrasinin, özgürlüğün ve bağımsızlığın kazanımlarının hızla eridiği bir ortamda, kuruluş ilkelerinin öneminin anlamalı ve bunları korumak için genciyle, öğrencisiyle, kadınıyla, erkeğiyle, çiftçisiyle, esnafıyla, sanayicisiyle birlikte çaba ortaya koymalıyız" ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.