Parkta sinema keyfi

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Açık Hava Sinema Geceleri programı Kîne Em Park’ında vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı.

Yaşam Yayın: 17 Temmuz 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 17.07.2019 18:17:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan, Açık Hava Sinema Geceleri programı Kîne Em Park’ında vatandaşların yoğun ilgisiyle başladı. Açık Hava Sinema Geceleri etkinliğinin ilk gösterimi Belediye Eş Başkanları Dr. Mehmet Demir ve Songül Korkmaz, Belediye Başkan yardımcısı Şehriban Aydın, mahalle sakinleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla Kîne Em Park’ında gerçekleşti. Açık Hava Sinema Geceleri etkinliğinin 1 Eylül 2019 tarihine kadar Batman’ın farklı mahallelerinin yanı sıra merkez köylerinde de devam edeceğinin müjdesini veren Eş Başkan Dr. Demir, “Belediye Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde tiyatro, sinema ve konser etkinlikleri aralıksız devam ediyor. Göreve geldiğimizden bu yana kültürün, dilin ve folklorun bir toplumun ruhu olduğu anlayışıyla bu alanda ciddi anlamda yoğunlaşmamız gerektiği bilinciyle bütün belediyelere örnek olabilecek bir belediyecilik anlayışını geliştirmek istiyoruz. Sinema, bir toplumu kurgulamak, değiştirmek, bir muhalefeti geliştirmek ve var olan sisteme karşı  bir ses olarak ortaya çıkan politik bir arenadır. Eğer sinema olmasaydı tarihteki trajediler günümüze kadar ulaşamazdı. Bizim dileğimiz sinema alanındaki yetenekli insanların yetiştirilmesinin sağlanmasıdır. Biz yerel yönetimler olarak bu konuda üzerimize düşen görevleri yerine getireceğimizi söylüyoruz” dedi. Açık Hava Sinema Geceleri programı çerçevesinde gösterimi yapılan Erol Mintaş’ın yönetmenliğindeki ‘Annemin Şarkısı’ filmi aileleriyle parka gelen vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.