Pandemide kapatılan işyerlerinin vergi ödemeleri ertelendi

Batman Esnaf Odaları Birlik Başkanı Salih Kaplan, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda faaliyetleri durdurulan enaf ve sanatkarların vergi ödemeleri mücbir sebep kapsamına alındığını söyledi.

Yaşam Yayın: 25 Ocak 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 25.01.2021 23:08:39
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Esnaf Odaları Birlik Başkanı Salih Kaplan, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda faaliyetleri durdurulan enaf ve sanatkarların vergi ödemeleri mücbir sebep kapsamına alındığını söyledi.  Mücbir sebep halinden yararlanabilecek olan işyerlerinin, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile  faaliyeti geçici olarak tamamen durdurulan kahvehane, kıraathane, çay bahçeleri, internet kafe, halı saha, spor salonları vb. gibi işletmeler faydalanacağını belirten Batman Esnaf Odaları Birlik Başkanı Salih Kaplan, mücbir sebep süresi 1 Aralık 2020 tarihi itibariyle başlayacağını ve söz konusu işyerlerinin açılmasına izin verilen ayın sonuna kadar devam edeceğini söyledi. Kaplan, yaptığı yazılı açıklamada; “Mücbir sebep kapsamında Aralık 2020 ayından itibaren katma değer vergisi beyannameleri, muhtasar beyannameler, muhtasar ve prim hizmet beyannameleri ile Ba ve Bs formlarını, mücbir sebep halinin sona erdiği ayı takip eden ayın ilgili günlerinde verecekler, bu beyannamelere ait ödemeleri de beyanname dönemlerine göre sırasıyla her bir dönem için takip eden aylarda yapılacaktır. Genel Sağlık Sigortası ve BAĞ-KUR prim borcu bulunanların 31.12.2021 tarihine kadar devlet hastaneleri ve devlet üniversitesi hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden faydalanabileceklerdir. Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan hazine faiz destekli kredileri 1 Ocak 2021 ile 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitler ertelenecektir” ifadelerini kullandı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.