'Özgürlük hepimizin meselesidir'

HDP’nin 4. Olağan kongresinde partinin Eşgenel Başkanı seçilen Mithat Sancar, ilk resmi ziyaretini Batman’a yaparak il binası önünde partililere hitap etti.

Siyaset Yayın: 08 Haziran 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 08.06.2020 19:22:18
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Demokratik Mücadele Programı kapsamında, kongre sonrası ilk resmi ziyaretini Batman'a gerçekleştirdi. Kalabalık bir kitle tarafından Batman Havalimanında karşılanan Sancar, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı il binası önünde partililere seslendi. Sancar'a partinin Batman, Gaziantep, Diyarbakır ve Siirt Milletvekillerinden oluşan bir heyet ile görevlerinden uzaklaştırılan Belediye Eş Başkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir eşlik etti.  Sancar, “Biliyorsunuz Batman Belediyesini bundan yaklaşık 2 yıl önce yüzde 66 oy ile yani her 3 Batmanlının 2’sinin oyuyla kazanmıştı. 31 Mart'ta oylarınızla ve gönlünüzle seçtiğiniz başkanlarımız bütün Batman halkının iradesiydi. İşte o iradeye bu hastalık, salgın zamanlarında el koydular. Bu iradeyi gasp ettiler” dedi. Yine birkaç gün önce Leyla Güven ve Musa Farisoğulları vekilleri ve CHP’den Enis Berberoğlu vekilin vekilliklerinin de gasp edildiğini ifade eden Sancar, “Ama diyoruz gelin, Türkiye’nin tüm demokratları, iyi insanları, vicdanlı insanları bir araya gelelim birlikte mücadele edelim. Çünkü adalet, barış, onurlu yaşam, özgürlük hepimizin meselesidir. Biz bütün iyi insanlarla bütün vicdanlı insanlarla bütün demokrasi güçleriyle birlikte mücadele çağrısı yapıyoruz. Buna hazır ve açık olduğumuzu her yerde söylüyoruz. Ama buradan şu sonuç çıkmasın, HDP yalnız kaldığı için böyle çağrılar yapıyor. Kendine destek arıyor. HDP hiç yalnız kalır mı? HDP halktır halk” diye konuştu. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.