Özel Hastanelerdeki muayene ve tedavi ücretlerine tepki

Dünya ve ülke genelinde yaşanan korona virüs Batman'da da etkisini sürdürmeye devam ederken Batman Bölge Devlet Hastanesinde muayene ve tedavi için yer bulamayan vatandaşlar özel hastanelerin ücretlerine isyan ediyor.

Gündem Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 18:10:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Dünya ve ülke genelinde yaşanan korona virüs Batman'da da etkisini sürdürmeye devam ederken Batman Bölge Devlet Hastanesinde muayene ve tedavi için yer bulamayan vatandaşlar özel hastanelerin ücretlerine isyan ediyor. Yaşanan pandemi öncesi bazı hastanelerin iş yapamaması ve dikkat çekerken, pandemi sonrası muayene ve yatak ücretlerine yaptıkları büyük rakamları ödeyemeyen vatandaşlar, muayene ücretlerinin 150 ila 200 TL arasında tetkiklerle beraber fiyatların 500 TL’yi bulduğunu söylediler. Öte yandan yatak ücretlerinin de günlük olarak 1500 ila 2000 TL arasında olduğu, bir hafta eşi ile bir özel hastanede tedavi gören bir ailenin sadece yatak ücreti olarak 12 bin TL fiyat çıkarılması karşısında hayrete düştüklerini belirttiler.

BAZI İLAÇLAR KARABORSADA

Tedavi süresince muayene, tetkik ve yatış sırasında bazı ilaçları bulmakta sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, özellikle durumu kritik olan bazı hastalarda kullanılan 'Actemra' iğnesini bulamadıklarını ve bu ilacı karaborsadan 6 ila 8 bin TL arasında temin ettiklerini söylediler. Korona virüs ile pençeleşen aileler yetkililerin konuya el atmalarını istediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.