OTOGAR BOMBOŞ

Batman Şehirlerarası Otogarı en hareketsiz günlerini yaşıyor.

Gündem Yayın: 30 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 30.12.2021 18:14:37
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Şehirlerarası Otogarı en hareketsiz günlerini yaşıyor. Batman'dan Türkiye'nin bir çok iline sefer yapan Batman otobüs firmaları, yolcu olmaması nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Batman Özlen Seyahat firması yetkilisi Osman Taşan, ''Yılın en ölü sezonu olan Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında işlerimiz tamamen düşmekte. Bununla birlikte yaşanan hastalıktan dolayı geliş ve gidişler tamamen kesilmekte. Batman firmaları olarak otobüslerimizin çoğu boş gidip gelmekte. Artan maliyetler, otobanlar, köprü geçişleri ve gişe giderleri karşısında zor günlerden geçiyoruz. Her şeye rağmen seferlerimize devam etmekteyiz . Vatandaşlarımızı mağdur etmemek için hizmetimize devam ediyoruz'' dedi.

Özlem Batman Seyahat yetkilisi Osman Taşan

OTOBÜS BİLET FİYATLARINDA İNDİRİM

Bir süre önce dolar kurunun düşürülmesinin ardından piyasalarda beklenilen indirime otobüs firmaları da yüzde 17 oranında indirime gitti. Batman şehirlerarası otobüs terminalinde hizmet veren firmalar, mazot fiyatlarındaki ÖTV vergisinin ardından indirime gittiklerini belirttiler. Firma yetkilileri, “Sezon itibariyle ölü bir sezon geçirmekteyiz. Geçtiğimiz günlerde artan kur fiyatlarından ötürü fiyatlarımızda artışa gitmiştik. Tekrardan pompada ufak bir iniş olurken fiyatlarımızı yeniden indirdik. Bir çok firma arabalarını boş göndermekte. Artan maliyetler bizi zor durumda bırakıyor. Kesinlikle zarar etmekteyiz” dediler. Öte yandan yeni düzenlemeyle Batman'dan İstanbul ve İzmir’e seyahat 350 TL'den 300 TL'ye, Ankara 300 TL'den 250 TL’ye, Adana-Mersin 200 TL'den 170 TL’ye, Antalya ve Bursa seferleri de 350 TL'den 300 TL'ye düştü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.