Otobüs şoförlerine ilk yardım eğitimi

Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren otobüs şoförlerine ilkyardım eğitimi veriliyor.

Yaşam Yayın: 14 Ekim 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 14.10.2019 17:02:48
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren otobüs şoförlerine ilkyardım eğitimi veriliyor. Toplu ulaşım araçlarında görevli şoförlere ilk yardım eğitimi Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü ve İşletme ve İştirakler Müdürlüğü koordinesinde ‘iş sağlığı ve güvenliği’ hizmetleri kapsamında verilmeye başlandı. 4 oturum şeklinde verilecek İlk yardım Eğitimine toplamda 90 şoför katılım sağlandığını ifade eden Belediye İşyeri Hekimi Dr. Mahmut Çiftçi, şoförlere ilk yardım, temel yaşam desteği, hasta/yaralı nakli, olay yeri güvenliği, solunum yolu tıkanmaları, şok, koma, kanama gibi acil hallerde yapılması gereken temel ilk yardım uygulamalarının anlatıldığını söyledi. Eğitimlerin belirli periyotlar şeklinde devam edeceğini ifade eden Dr. Çiftçi, toplu ulaşım araç çalışanlarının olası acil bir durumda vatandaşa araçta içerisinde veya olay yerinde ilk yardımı yapabilecek bir bilgi düzeyine kavuşması için eğitim verildiğini kaydetti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.