Organları 6 kişiye hayat verecek

Batman’da motosiklet kazası sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki V. Yaşar'ın organları 6 kişiye umut oldu.

Yaşam Yayın: 16 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 16.07.2020 12:37:50
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Batman’da motosiklet kazası sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 26 yaşındaki V. Yaşar'ın organları 6 kişiye umut oldu. Batman'da yaşayan 26 yaşındaki V. Yaşar geçirmiş olduğu kaza nedeniyle Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırıldı. 7 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde kalan Yaşar, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Beyin ölümü gerçekleşen Yaşar’ın Babası M.Y, organ bağışının önemine işaret ederek oğlunun organlarını başka hastalar şifa bulsun diye bağışta bulundu. Ankara ve Malatya’dan gelen organ çıkarma ekiplerince yapılan operasyon sonucu V. Yaşar’dan alınan karaciğer, her iki böbrek, pankreas ve incebağırsak organları Malatya Turgut Özal Üniversitesi Nakil Merkezine, kalp organı ise Ankara Şehir Hastanesine organ bekleyen hastalara gönderilmek üzere nakledildi. Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, Yaşar ailesine başsağlığı dileğinde bulunarak organ bekleyen hastalar adına minnettarlığını dile getirdi. Müdür Pamukçu, "Organ nakli beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Organ bekleyen binlerce hasta bulunmaktadır. Yaşar ailesi bu en acı günlerinde organ bağışında bulunarak, organ bekleyen hastalara umut oldu. Ben kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum” dedi. Yaşar ailesi üyeleri, “Acımız büyük, fakat başka insanlara sağlık verebildiysek ne mutlu bize” dediler.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.