‘Önlemler alınsın okullar açılsın’

Okulların yüz yüze eğitime başlamasının ardından uyarılarda bulunan Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, öğretmenlerin öncelikli aşılama grubuna alınması gerektiğini belirtti.

Gündem Yayın: 16 Şubat 2021 - Salı - Güncelleme: 16.02.2021 11:43:49
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

‘OKULLAR EN GÜVENLİ ALANLAR OLMALI’

Şimşek, “Uzun zamandır okullarından uzak kalan öğretmen ve öğrencilerimiz için bu karar heyecan verici olsa da, bu konuda var olan kaygılarımızı da kamuoyuna duyurmak zorundayız. Özellikle ilimizde mutasyon geçiren virüsün tespiti ile beraber, vaka sayılarında beklenen artış ve bu virüsün etkisinin birkaç yıl süreceği durumu göz önüne alındığında okulların çocuklar ve öğretmenler için en güvenli alanlar olması için MEB’in daha fazla önlem alması zorunluluğu doğuyor. Ayrıca öğretmenlerin öncelikli aşılama grupları içerisine de alınması gerekiyor.  Yeni tip korona virüs pandemi sürecinde, okullarda maske kullanılması, hijyen ile fiziksel mesafeye dikkat edilmesi, çocukları okula 65 yaş üstü olan ve kronik hastalığı bulunanların alıp bırakmaması, çocukların sınıflarda belirlenen oturma düzenine göre hep aynı yerde eğitim alması ve Covid-19 belirtisi olması halinde okula gelinmemesi gerekir. Öte yandan öğrenciler yaklaşık 1 yıldır okula gidemiyorlar. Çocuklar okullardan daha az önlem alınmış kalabalık alanlara çıkabiliyor; birkaç kişinin çalıştığı küçük evlerinde yeterince önlem alınmadan yaşayabiliyorlar. Okulların çocuklar ve öğretmenler için en güvenli alanlar olması için önlemler almak gerekiyor. Eğitim Sen olarak ‘Önlemler alınsın okullar açılsın’ diyoruz. Bu önlemleri okul ve sınıf mevcutlarını düşürmek için okul ve derslik yapımı, öğretmen ve diğer eğitim emekçilerin istihdamı olarak ifade edebiliriz. Okullarda kalabalık sınıflar bölünmeli, sınıf mevcutları 20’nin altına düşürülmeli. Bina içinde öğretmenler, diğer eğitim emekçileri ve öğrenciler maske takmalı. Sınıflar ve öğretmenler odası 20 dakikada bir havalandırılmalı, bunun için sınıf pencerelerinin açılır ve kapanır olup olmadığı kontrol edilmelidir” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.