Onlarca hayvan zehirlenerek telef oldu

Batman’ın Gercüş ilçesine bağlı Yakıtlı (Hermes) köyünde onlarca hayvanın telef olduğu belirtildi. 52 küçükbaş hayvanın telef olmalarının sebebi zirai ilaçlanmadan kaynaklı zehirlenme olduğu tahmin ediliyor.

Yaşam Yayın: 21 Şubat 2019 - Perşembe - Güncelleme: 21.02.2019 17:17:03
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

Gercüş İlçe Tarım ve Orman Müdürü Metin Kaplan, hayvan teleflerinin zirai ilaçlamadan kaynaklandığını söyledi. Kaplan, “Yaşanan telefler sonrası ekiplerimizi Yakıtlı köyüne gönderdik. Hayvan sahiplerine sorduk. Hayvanların otlatıldığı bir bahçede zirai ilaçlama yapılmış. Hayvanların telefi zehirleme vakasıdır. Ot için atılan zirai ilaçtan zehirlenmişler. Seki (Xerabebena) köyünde yaşanan hayvan teleflerinden ayrı bir vakadır. Seki köyünde bir aşılama yapılması gerekiyordu yapılmadığından hayvanlar telef olmuştu. Yakıtlı köyündeki hayvan telefleri salgın bir hastalık değil zehirlenme olduğunu tahmin ediyoruz” dedi. Hayvanları telef olan köy sakinlerinden Hasan Gündüz ise hayvan teleflerinin sebebini bilmediklerini şu ana kadar 52 küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu söyledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.